Menu Carrie LED lamp

Praktisch én prachtig: de Menu Carrie LED lamp

Ik geef het toe, er zijn echt wel wat producten waar ik m’n geld aan spendeer puur en alleen gebaseerd op de looks ervan. Als het item in kwestie dan ook nog eens goed z’n werk doet dan verdient de aankoop dus direct bonuspunten. En dient erover geschreven te worden want praktisch én knap dat willen we natuurlijk allemaal. Onderwerp van vandaag? De Carrie LED Tafellamp van Menu Design.

Babytechnisch goed geregeld

Net iets voordat baby numero dos hier geboren werd moesten er de nodige aanpassingen worden gedaan in de slaapkamer om het er babytechnisch allemaal smooth te laten verlopen. Met een slapende baby op nog geen twee meter afstand en het oog op (nachtelijke) voedingen en verschoonsessies leek het me wel handig om nu toch maar eens te investeren in een degelijk nachtlampje.

Zoektocht beëindigd

Met de kwestie van welke man er nu weer zou moeten komen boren om ‘m op te hangen in m’n achterhoofd struinde ik online rijen lampjes af op zoek naar een praktisch exemplaar dat daarnaast ook niet zou misstaan naast het hoofdeinde van m’n bed. En toen kwam ik hem tegen. Héél wat anders dan wat ik in m’n hoofd had maar eigenlijk precies wat ik nodig had. Geen boorgaten voor nodig. Ook geen lelijk bungelende draadjes met aan en uit knop. Wél drie dim-standen, led, oplaadbaar, Scandinavisch ontwerp van Menu
Design
(dus superknap) en ook nog eens helemaal portable. Logisch dus dat dit ‘m ging worden.

‘Dat leuke lampje’

Inmiddels staat de Carrie hier alweer een tijdje naast het bed en zorgt-ie ervoor dat ik ‘s nachts precies genoeg licht heb voor een snelle voeding- of verschoonsessie zonder dat iedereen direct klaarwakker is. En ben ik weer eens vergeten om luiers of doekjes klaar te leggen dan kan de lamp dus gewoon even mee de gang over richting de voorraad, over handig gesproken. Dat het model draagbaar is, is ook bij dochterlief trouwens niet onopgemerkt gebleven en zodra er ook maar ergens licht nodig is – tuin, aan tafel, slaapkamer, wherever.. – wordt er dan ook voorgesteld ‘dat leuke lampje’ er even bij te halen. Gelukkig gaat-ie opgeladen vijf volle uren mee.

 

03 November 2017

Mamarazzi Arket

Shoppen voor de hele familie doe je vanaf nu bij Arket

Hij is er, de allernieuwste toevoeging aan het rijtje H&M brands: Arket. Na COS, Weekday, Monki en & Other Stories is dit zéker weer een nieuw high street adres om te onthouden. Bovendien shop je er ook nog eens voor de hele familie.

04 September 2017

Mamarazzi Alecto DVM700 Babyfoon Camera

Tried & Tested: Alecto DVM-700 babyfoon met camera

Een van de dingen die je leven met een baby zeker gemakkelijker maken is een babyfoon. Ik testte de Alecto DVM-700 babyfoon met camera.

Gebruik

Hoeveel je een babyfoon gebruikt ligt voornamelijk aan hoeveel en waar je baby slaapt. Bruce is nu 8 weken en slaapt ‘s nachts weliswaar prima in z’n eigen bed bij ons op de slaapkamer, overdag ging dit tot voor kort een stuk moeizamer en heeft ‘ie vooral heel veel bij ons in de buurt in z’n wagen, in de box, in z’n Sleepyhead of op schoot liggen snoozen. Tot voor kort dus, want een paar dagen geleden kwam ik erachter dat hij best in z’n eigen bed wil slapen maar dan alleen als hij op zijn buik ligt. En omdat dát dus best wel weer spannend is, (buikslapen wordt voor zulke kleintjes nou niet bepaald aangeraden) is de babyfoon, en vooral de camerafunctie, ineens essentieel geworden om tijdens zijn rustmomentjes zelf ook nog een beetje zen te blijven.

‘s Nachts gebruiken wij de babyfoon dus (nog) niet maar zodra Bruce overdag z’n bed in gaat gaan de camera en monitor direct aan. Die monitor sleep ik vervolgens mee door het huis, of naar de tuin als het weer-technisch even meezit, maar meestal spring ik zodra het kan achter de computer of onder de douche en dan staat het schermpje hier dus ergens in de buurt.

Mamarazzi Alecto DVM700 Babyfoon Camera

Wat vind ik ervan?

Laat me beginnen te vertellen dat ik twijfelde of een babyfoon met camera een echte musthave is. Ik bedoel, het is een flinke uitgave (waar je er in principe meer dan genoeg van hebt met een baby) en ook een variant zonder beeld does the job. Bij Julie hebben we het zonder beeld gedaan en omdat slapen bij haar over het algemeen nooit een issue is geweest was ik al die tijd tevreden met alleen geluid. Bij Bruce is het dus een ander verhaal. Had ik nu m’n schermpje niet gehad dan liep ik waarschijnlijk elke tien minuten bij hem binnen om te checken of alles nog goed ging en anders lag hij nog steeds ergens in de woonkamer met het risico bij elk geluid wakker te worden. Musthave dus? Jazeker!

Wat ik naast het feit dat ik op afstand naar mijn kind kan kijken en dus weer van alles in huis kan doen wanneer hij slaapt nog meer positief vind aan de Alecto DVM-700 is het volgende:

  • De camera staat op een voetje en kun je makkelijk draaien om het juiste beeld op je scherm te krijgen.
  • Dat voetje heeft een grip-laagje waarmee hij eigenlijk op elke ondergrond best steady staat. Hier staat hij op het hoekje van het ledikant (Note to self: andere plek voor bedenken zodra Bruce erbij kan.)
  • De infraroodcamera zorgt ervoor dat je dag en nacht scherp beeld hebt.
  • Touch screen! Sowieso beslaat het scherm gewoon het grootste deel van de monitor en dat maakt het dus overal vandaan makkelijk om even snel een blik op de baby te werpen.
  • Het beeld blijft de hele tijd aan staan en je hoeft dus niet eerst ergens op te drukken voor je wat kunt zien.
  • Het beeld kan ook uit en dan doe je aanzienlijk langer met een opgeladen batterij.
  • De monitor heeft een standaardje waarmee je ‘m in verschillende mate rechtop neer kunt zetten.
  • Beide apparaatjes zijn voornamelijk wit met een beetje grijs. Geen interieur clashes dus.
  • In het menu kun je een introductiefilmpje vinden dat je even heel kort door alle opties (nachtlampje, muziekjes, alarm voor de volgende voeding, zoomfunctie, het gebruik van meerdere camera’s etc.) loodst. Heel handig als je net als ik niet van handleidingen lezen bent.
  • Er zitten dus best veel opties op, zie punt hierboven, maar daar hoef je als je het niet wilt helemaal niets mee te doen. Één druk op de knop en je hebt direct beeld en geluid.

Mamarazzi Alecto DVM700 Babyfoon Camera

Conclusie?

Al met al een fijn product in z’n soort en vooral makkelijk in gebruik. Zoals eerder gezegd met 179 euro dus best een flinke uitgave maar wat mij betreft de gemoedsrust dubbel en dwars waard. Je vind een uitgebreide beschrijving van de Alecto DVM-700 en andere babyfoons op de website van Alecto Baby.

mamarazzi_alecto-dvm700

 

31 July 2017

Shopping: Minimalistische kraamcadeaus

Op zoek naar een kraamcadeautje voor die vriend of vriendin die het zelf meestal bij een sober kleurenpalet houdt, voornamelijk effen kledingstukken draagt en ook in huis voor clean en strak gaat? Grote kans dat rompers met grappige tekstjes, opvallende kleuren en heftige prints voor de baby dan ook niet helemaal in de smaak vallen. No worries! Er zijn genoeg chique kraamcadeaus waar je de nieuwbakken paps en mams wél blij mee maakt. Zie hier!

27 July 2017

Stadswandeling Deluxe: op pad met de CYBEX Priam

Het allerbeste aan het krijgen van een lente of zomerbaby? Dat je er in de eerste weken meteen lekker veel samen op uit kunt. En dan wil je natuurlijk wel een beetje shinen.

23 July 2017

Mamarazzi Konges Sløjd

Brand crush: Konges Sløjd

Konges wat?! Konges Sløjd. Ik geef toe, ik heb zelf ook nog steeds geen flauw idee hoe je de naam van dit merk uitspreekt maar dat ik fan girl ben kun je wel stellen.

Scandinavians do it better

Of je het nu hebt over Acne Studios, Filippa K, Mini Rodini, Popupshop of grote ketens als IKEA en H&M (zomaar een greep persoonlijke favorieten), in Scandinavië snappen ze het helemaal op het gebied van stijl en design. Konges Sløjd is de laatste toevoeging aan mijn Scandi-cool lijstje.

Mamarazzi Konges Slojd baby clothing

Voor de mini minimalist

Het merk werd in 2014 opgericht door de Deense Emily Konge – Konges Sløjd betekent iets in de trant van ‘Konge’s ambacht’ of ‘handwerk’ – en is inmiddels een ware hit bij de liefhebber van minimalistisch design en baby- en kids spul dat je nog niet overal om je heen ziet. Check het merk even op Instagram en je hebt direct door dat de Konges-klant en haar kroost minstens net zo stylisch is als het merk zelf.

Mamarazzi Konges Slojd

Op mijn eigen wishlist? Deze allerschattigste konijntjesrammelaar. Maar ook van het beddengoed en muslin katoenen kleertjes als deze word ik hebberig. Je shopt het merk in de eigen webshop of online bij Nederlandse retailers als Mirle + Tess en CozyKidz.

16 July 2017

Mamarazzi Rumailah Burden

Momlife Favorites: Rumailah Burden

Altijd op zoek naar insiders tips vragen we inspirerende moeders naar hun ‘momlife favorites‘. Dit keer Rumailah Burden – haar voornaam spreek je dus uit als ‘Ru-my-laa’: 27 en samen met vriend Robert en dochters Helena Phoenix (7) en Giselle Hunter (1) woonachtig in Amsterdam. Ze verdeelt haar tijd als moeder en account executive voor een Amerikaans IT software-bedrijf en blogt daarnaast over haar eigen momlife op Ohmothers.com.

25 May 2017

Mamarazzi Baby Love Mei

Shopping: Baby Love #4

Babyspullen! Je kunt je er rot naar zoeken. Óf je blijft gewoon lekker zitten en maakt er gebruik van dat ik momenteel dagelijks als een zotte het web afstruin op zoek naar de mooiste en beste aankopen. Interieur, verzorging, outfitjes… Het komt allemaal voorbij. Jij hoeft alleen nog maar even op Mamarazzi te kijken.

22 May 2017

Mamarazzi Babypark

Babypark: De place to be voor (aanstaande) moeders

Shoppen! Het is misschien wel een van de beste dingen aan zwanger zijn. Voor jezelf kun je het op een paar zwangerschapsoutfits, beauty musthaves en nog wat praktische aankopen na wel vergeten deze negen maanden maar als shoppen je gelukkig maakt – O, hi! – dan kun je voor je aankomende spruit helemaal los. Enige probleem.. WAAR BEGIN JE?! Nou daar heb ik dus een supertip voor je: Babypark is waar je moet zijn!


Mamarazzi Review Simba Matras

Tried & Tested: Het Simba matras

Wanneer je moeder wordt zijn er een aantal dingen die je opgeeft voor dat fantastische leven met kinderen. Een daarvan, en misschien wel je meest gemiste, is slaap. Slapen zoals je vroeger kon, is er niet meer bij, nooit meer. Zelfs al heb je je mini voor een nachtje bij opa en oma of oppas ondergebracht, dan nog zul je merken dat die interne klok er wel voor zorgt dat er geen gat in de dag gesnoozed meer wordt. Des te belangrijker zijn die uurtjes die je wél ongestoord in bed doorbrengt. Van Simba mocht ik daarom hun nieuwe matras testen.

15 May 2017

1 2 3 22