Tried & Tested: Alecto DVM-700 babyfoon met camera

Een van de dingen die je leven met een baby zeker gemakkelijker maken is een babyfoon. Ik testte de Alecto DVM-700 babyfoon met camera.

Gebruik

Hoeveel je een babyfoon gebruikt ligt voornamelijk aan hoeveel en waar je baby slaapt. Bruce is nu 8 weken en slaapt ‘s nachts weliswaar prima in z’n eigen bed bij ons op de slaapkamer, overdag ging dit tot voor kort een stuk moeizamer en heeft ‘ie vooral heel veel bij ons in de buurt in z’n wagen, in de box, in z’n Sleepyhead of op schoot liggen snoozen. Tot voor kort dus, want een paar dagen geleden kwam ik erachter dat hij best in z’n eigen bed wil slapen maar dan alleen als hij op zijn buik ligt. En omdat dát dus best wel weer spannend is, (buikslapen wordt voor zulke kleintjes nou niet bepaald aangeraden) is de babyfoon, en vooral de camerafunctie, ineens essentieel geworden om tijdens zijn rustmomentjes zelf ook nog een beetje zen te blijven.

‘s Nachts gebruiken wij de babyfoon dus (nog) niet maar zodra Bruce overdag z’n bed in gaat gaan de camera en monitor direct aan. Die monitor sleep ik vervolgens mee door het huis, of naar de tuin als het weer-technisch even meezit, maar meestal spring ik zodra het kan achter de computer of onder de douche en dan staat het schermpje hier dus ergens in de buurt.

Mamarazzi Alecto DVM700 Babyfoon Camera

Wat vind ik ervan?

Laat me beginnen te vertellen dat ik twijfelde of een babyfoon met camera een echte musthave is. Ik bedoel, het is een flinke uitgave (waar je er in principe meer dan genoeg van hebt met een baby) en ook een variant zonder beeld does the job. Bij Julie hebben we het zonder beeld gedaan en omdat slapen bij haar over het algemeen nooit een issue is geweest was ik al die tijd tevreden met alleen geluid. Bij Bruce is het dus een ander verhaal. Had ik nu m’n schermpje niet gehad dan liep ik waarschijnlijk elke tien minuten bij hem binnen om te checken of alles nog goed ging en anders lag hij nog steeds ergens in de woonkamer met het risico bij elk geluid wakker te worden. Musthave dus? Jazeker!

Wat ik naast het feit dat ik op afstand naar mijn kind kan kijken en dus weer van alles in huis kan doen wanneer hij slaapt nog meer positief vind aan de Alecto DVM-700 is het volgende:

  • De camera staat op een voetje en kun je makkelijk draaien om het juiste beeld op je scherm te krijgen.
  • Dat voetje heeft een grip-laagje waarmee hij eigenlijk op elke ondergrond best steady staat. Hier staat hij op het hoekje van het ledikant (Note to self: andere plek voor bedenken zodra Bruce erbij kan.)
  • De infraroodcamera zorgt ervoor dat je dag en nacht scherp beeld hebt.
  • Touch screen! Sowieso beslaat het scherm gewoon het grootste deel van de monitor en dat maakt het dus overal vandaan makkelijk om even snel een blik op de baby te werpen.
  • Het beeld blijft de hele tijd aan staan en je hoeft dus niet eerst ergens op te drukken voor je wat kunt zien.
  • Het beeld kan ook uit en dan doe je aanzienlijk langer met een opgeladen batterij.
  • De monitor heeft een standaardje waarmee je ‘m in verschillende mate rechtop neer kunt zetten.
  • Beide apparaatjes zijn voornamelijk wit met een beetje grijs. Geen interieur clashes dus.
  • In het menu kun je een introductiefilmpje vinden dat je even heel kort door alle opties (nachtlampje, muziekjes, alarm voor de volgende voeding, zoomfunctie, het gebruik van meerdere camera’s etc.) loodst. Heel handig als je net als ik niet van handleidingen lezen bent.
  • Er zitten dus best veel opties op, zie punt hierboven, maar daar hoef je als je het niet wilt helemaal niets mee te doen. Één druk op de knop en je hebt direct beeld en geluid.

Mamarazzi Alecto DVM700 Babyfoon Camera

Conclusie?

Al met al een fijn product in z’n soort en vooral makkelijk in gebruik. Zoals eerder gezegd met 179 euro dus best een flinke uitgave maar wat mij betreft de gemoedsrust dubbel en dwars waard. Je vind een uitgebreide beschrijving van de Alecto DVM-700 en andere babyfoons op de website van Alecto Baby.

mamarazzi_alecto-dvm700

 

31 July 2017