Praktisch én prachtig: de Menu Carrie LED lamp

Ik geef het toe, er zijn echt wel wat producten waar ik m’n geld aan spendeer puur en alleen gebaseerd op de looks ervan. Als het item in kwestie dan ook nog eens goed z’n werk doet dan verdient de aankoop dus direct bonuspunten. En dient erover geschreven te worden want praktisch én knap dat willen we natuurlijk allemaal. Onderwerp van vandaag? De Carrie LED Tafellamp van Menu Design.

Babytechnisch goed geregeld

Net iets voordat baby numero dos hier geboren werd moesten er de nodige aanpassingen worden gedaan in de slaapkamer om het er babytechnisch allemaal smooth te laten verlopen. Met een slapende baby op nog geen twee meter afstand en het oog op (nachtelijke) voedingen en verschoonsessies leek het me wel handig om nu toch maar eens te investeren in een degelijk nachtlampje.

Zoektocht beëindigd

Met de kwestie van welke man er nu weer zou moeten komen boren om ‘m op te hangen in m’n achterhoofd struinde ik online rijen lampjes af op zoek naar een praktisch exemplaar dat daarnaast ook niet zou misstaan naast het hoofdeinde van m’n bed. En toen kwam ik hem tegen. Héél wat anders dan wat ik in m’n hoofd had maar eigenlijk precies wat ik nodig had. Geen boorgaten voor nodig. Ook geen lelijk bungelende draadjes met aan en uit knop. Wél drie dim-standen, led, oplaadbaar, Scandinavisch ontwerp van Menu
Design
(dus superknap) en ook nog eens helemaal portable. Logisch dus dat dit ‘m ging worden.

‘Dat leuke lampje’

Inmiddels staat de Carrie hier alweer een tijdje naast het bed en zorgt-ie ervoor dat ik ‘s nachts precies genoeg licht heb voor een snelle voeding- of verschoonsessie zonder dat iedereen direct klaarwakker is. En ben ik weer eens vergeten om luiers of doekjes klaar te leggen dan kan de lamp dus gewoon even mee de gang over richting de voorraad, over handig gesproken. Dat het model draagbaar is, is ook bij dochterlief trouwens niet onopgemerkt gebleven en zodra er ook maar ergens licht nodig is – tuin, aan tafel, slaapkamer, wherever.. – wordt er dan ook voorgesteld ‘dat leuke lampje’ er even bij te halen. Gelukkig gaat-ie opgeladen vijf volle uren mee.

 

03 November 2017